درمان فوری کیست مویی

کیست مویی یا کیست پیلونیدال :

نوعی عفونت پوستی مزمن است که در ناحیه پایین کمر قسمت دنبالچه بوجود می‌آید. کیست مویی با چرک همراه است و خطر عفونت آن نسبتا زیاد است.

  • چگونگی ایجاد کیست مویی در بدن :

ممکن است در واکنش به موهای در حال رشد که در پوست احاطه شده‌اند ایجاد شود و بزرگتر شود. کیست مویی عفونی و دردناک است و حتی این کیست ممکن است پاره شود و مواد عفونی و خون آبه از آن خارج شود.

  • علت ایجاد کیست مویی :

کیست مویی نتیجه‌ گیر افتادن موی ضعیف درون پوست است و بدن این مو را مثل یک ماده‌ی خارجی میداند و سپس واکنش دفاعی نشان میدهد که باعث ایجاد کیست مویی میشود. تمامی رده سنی ها را تهدید میکند . این کیست در کسانی که در کمرشان تراکم مو زیاد دارند بیشتر تهدید میکند.

 کیست مویی یا سینوس پیلونیدال 

چاقی: چاقی باعث کم تحرکی  و باعث تعریق گودی باسن می‌شود .

کارهای کم تحرک: داشتن شغلهای کم تحرک و نشستن زیاد مانند شغلهای کارمندی و رانندگی

ارثی بودن:مرسوم بودن  بیماری در سایر اعضای خانواده

پر مویی: تراکم بالای موهای و گیر افتادن‌ در پوست

ضربه خوردن در پایین کمر: ضربه به ناحیه‌ نشیمنگاه

سن و سال: کیست مویی در هر سنی رخ میدهد، ولی بیشتر درسنین ۱۵ تا 45 سال شایع‌ میباشد.

مردان: تراکم بالای مو در مردان بیشتر است.

لباس‌تنگ پوشیدن : میزان اصطکاک را بیشتر میکند.

بهداشت فردی: عدم رعایت بهداشت فردی .

  • جلوگیری از کیست مویی یا سینوس پیلونیدال

تمامی این موارد در ایجاد کیست مویی یا سینوس پیلونیدال دخیل هستند با رعایت این موارد دیگر دچار بیماری کسیت مویی نمیشوید.

کیست مویی یا سینوس پیلونیدال در مراحل اولیه دارای هیچ علائمی نمیباشد و بعد از اینکه کاملا کیست تشکیل شد فرد متوجه میشود.بعضی اوقات با تب و درد و قرمزی و تخلیه آبسه ظاهر میشود.

برای اینکه این بیماری را نگیریم باید از شر موهای زائد راحت شویم مخصوصا موهای پایین کمر ،یا باید موهارو کوتاه کرد یا کاملا از بین ببریم.

باید این قسمت را ضدباکتری کرد و بهداشت روزانه و فردی را رعایت کرد و استحمام داشته باشید.

حتما از پوشیدن لباسهای تنگ خودرای کنید و زیاد نشینید و به این قسمت فشار نیاورید.کم تحریکی باعث چاقی هم میشود و چاقی هم یکی دیگر از عللهای کیست مویی یا سینوس پیلونیدال است.

  • علائم کیست مویی چیست؟

کیست‌ مویی در ابتدا شبیه یک جوش کوچک در پایین کمر قسمت دنبالچه رشد می‌کند.بعد ازاینکه عفونت کرد مثل یک توده‌ی متورم می‌شود که دراین کیست پر از چرک و خون آبه است .درد درهنگام ایستادن و نشستن و حتب راه رفتن و التهاب پوستی و یا بوی بد چرک و حتی تب از علائم این بیماری است.

پیشگیری از کیست مویی

  • رعایت بهداشت و تمیز نگه داشتن
  • دوری از نشستن زیاد
  • لیزرکردن موهای زائد
  • با عمل جراحی کیست مویی ریشه کن نمیشود
  • وزن سالم و متعادل
  • شست و شو ناحیه دنبالیچه
  • استفاده از لباس های سبک و گشاد و نخی
  • از بین بردن موهای زاید منطقه دنبالیچه
  • دوری از ایستادن زیاد

کیست مویی

کیست مویی یک کیسه کوچک حاوی مو پیچ خورده و چرک و خون است که در قسمت پایین کمر است که در فاصله بین دو باسن میباشد. این کیست ابتلا به عفونت است که بیشتر در مردان شایع است. کیست مویی ممکن است بدون علامت باشد و فقط در معاینه پزشک مشخص شود که کیست مویی است .

از نشانه های کیست مویی چون سوراخ های ریز پوستی در فاصله بین دو باسن وگاهی نیز ترشحات چرکی یا خون آبه از سوراخ های مذکور خارج می شود. و گاهی همراه با ورم و درد و قرمزی است. این ورم نتیجه بسته شدن مجرای این سوراخ ها ست، ترشحات چرکی داخل حفره تجمع می کنند و باعث ایجاد آبسه می شوند که با درد و قرمزی همراه است.

علت کیست مویی

این بیماری در افرادی است که پر مو هستند و شغل ای دارند که زیاد میشینند ، به همین علت به آن بیماری رانندگان هم میگویند .

لیزر موهای زائد بدن مخصوصا موی کمر برای پیشگیری از ایجاد بیماری و از عود پس از جراحی بسیار موثر است.

درمان فوری کیست مویی سرپایی

درمان فوری کیست مویی سرپایی با لیزر انجام میشود که زمان درمانش 20 دقیقه میباشد . بیمار بعد از مراجعه و ویزیت شدن با تشخیص پزشک درمان با لیزر در زمان 15 تا 20 دقیقه انجام میشود که این نوع درمان نیاز به بیهوشی ندارد و با بی حسی موضعی انجام میشود . در ضمن درمان کیست مویی به روش لیزر بدون بستری میباشد و بعد از درمان شما سرپا هستید و میتوانید کارهای روزمره خود را بدون فشار آوردن به ناحیه درمان شده انجام دهید . فقط کاملا باید به مراقبت های پس از درمان کیست مویی توجه کنید تا سریعا بهبود یابید .

عوارض درمان نکردن کیست مویی :

اگر کیست پیلونیدال آلوده و مزمن به درستی درمان نشود ، ممکن است کمی در معرض خطر ابتلا به نوعی سرطان پوست به نام کارسینوم سلول سنگفرشی باشید. 

برای کمک به جلوگیری از کیست های پیلونیدال ، سعی کنید: منطقه را تمیز نگه دارید ، در صورت نیاز وزن کم کنید ، از نشستن طولانی مدت خودداری کنید ، اگر در گذشته به کیست های پیلونیدال مبتلا شده اید ، باید به طور مرتب محل را اصلاح کنید یا از محصولات موزدایی استفاده کنید تا خطر عود را کاهش دهد. برای موزدایی بهتر است از روش لیزر موی زاید استفاده کنید .

سوالی که در ذهن خیلی از بیماران کیست مویی وجود دارد این است که "

 آیا امکان بازگشت کیست مویی یا سینوس پیلونیدال پس از درمان هست ؟ 

در اینجا به مختصر به این سوال پاسخ میدهیم . با ما همراه باشید .
دوستان عزیز همیشه به این نکته توجه کنید که بیماری کیست مویی میتواند ارثی باشد و یا به علت عدم رعایت ناخواسته بیمار ایجاد شده باشد.
پس از درمان کیست مویی اگر سینوس ایجاد شده ، توسط پزشک کامل برداشته نشود و یا در حین درمان اشتباهی رخ دهد ، لذا امکان دارد بخشی از سینوس ایجاد شده، داخل بدن بماند و پس از مدتی مجدد رشد کند.
حال اگر این نوع درمان توسط پزشک با تجربه صورت پذیرد ، درصد اشتباه بسیار پایین می آید و بیمار میتواند مطمئن باشد که درمان به صورت صحیح انجام شده است.
در صورت وجود مسائل ارثی نمیتوان به طور قطعی پاسخ داد و مطمئن بود .
در مورد مواردی که بیمار می بایست پس از درمان هم رعایت کنن میخواهم توضیحاتی خدمتتان ارائه دهم .
در کل اگر مسائل ارثی را کنار بگذاریم پس میتوانیم بگوییم رفتارهایی در زندگی ما هستند که با عدم رعایت این رفتارها ، برخی دچار این نوع بیماری میشوند . 

از جمله دلایل ایجاد کیست مویی به شرح ذیل است : 

1.پوشیدن لباسهای تنگ و لباس های که از جنس پلاستیک میباشد.
2.شیو کردن محل ایجاد شده .
3.زیاد نشستن و زیاد ایستادن .
4.بالا بودن تراکم مو .
5. ارثی بودن .

✅ البته این سوال را به صورت قطعی نمیشود پاسخ داد زیرا هنوز تمامی عواملی که باعث ایجاد کیست مویی میشود مشخص نمیباشد البته چند عوامل احتمالی گفته شده است ولی باز قطعی نمیباشد.

 خود درمانی کیست مویی و انجام دادن درمانهای نادرست : 

وقتی دچار کیست مویی بشوید به هیچ وجه نمیتوانید آن را بدون مراجعه به پزشک درمان کنید . بعضی در این باورند که با درمان خانگی کیست مویی میتوانند کیست را برطرف کنند ولی این راه کاملا اشتباه است و فقط میتواند آبسه یا چرک آنرا برطرف کنید.
درمان خانگی کیست مویی میتواند تسکین دردتان باشد نه علاج کامل بیماریتان پس اگر دچار این بیماری شدید حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.

✅ البته ناگفته نماند که گاهی با درمان های خانگی نه تنها باعث درمان نمیشود بلکه باعث افزایش عفونت و درد هم میشوید.